"bim is als een muzikale reis
met elkaar vol verwondering!"

Anita de Bruin, cursist

BIM-BASISCURSUS


Een praktische cursus met muziekactiviteiten die aansluiten op de theorie van Ervaringsordening en van Basale Stimulatie. Je ervaart zelf een aantal muziekactiviteiten die ontwikkeld zijn voor meervoudig beperkte - en ernstig meervoudig beperkte mensen. Tijdens de cursus ga je hiermee ook zelf aan de slag zodat je ervaring op doet met het werken met de bim-werkwijze.


Deze bim-basiscursus is bedoeld voor professionals op de werkvloer die in de zorg, de thuissituatie en het onderwijs werken met meervoudig beperkte - en ernstig meervoudig beperkte kinderen en volwassenen zoals activiteitenbegeleiders, groepsleiding, ouders, groepsleerkrachten, klassenassistenten, muziektherapeuten, vakdocenten muziek.

De cursus start om 10.00 u. en eindigt om 16.00 u. De cursus vindt doorgang bij een minimaal aantal van 8 cursisten. Het maximum aantal deelnemers is 12.

bim-basiscursus in de organisatie

De bim-basiscursus kan ook door een zorginstelling of een school voor speciaal onderwijs ingekocht worden. In overleg kan er worden gekozen om de bim-basiscursus op te splitsen in twee dagdelen. Voor meer informatie over de bim-basiscursus binnen een organisatie neem contact op.

Programma bim-basiscursus

Introductie
Achtergrond
bim-werkwijze
Theorie: Ervaringsordening / Basale Stimulatie
Belevingsactiviteiten met muziek
Muziekbeleving
Praktijk


Inschrijven cursus BiM